وصفتنا النهاردة هيا طريقة عمل الكفتة على الطريقة التركية و المقادير دي هتكفي لعدد 6 افراد ان شاء الله و هتاخد مننا حوالي 60 دقيقة طهي
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
المقادير :
•لحم بقري مفروم ـ 450 جرام
•البصل ـ 1 بصلة مفرومة
•بقدونس ـ 2 معلقة كبيرة مفروم
•صلصة طماطم ـ معلقة كبيرة
•باربيكيا ـ معلقة كبيرة
•ملح ـ معلقة صغيرة
•الفلفل الاحمر الحار ـ معلقة صغيرة (شطة)
•الكمون ـ نصف معلقة صغيرة
•فتات الخبز ـ ربع كوب
•زيت زيتون ـ ربع كوباية .. ولو مفيش زيت زيتون نستبدله بزيت عادي
•البيض ـ بيضة واحدة بس
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
طريقة التحضير :
•1•نجيب طبق كبير و نحط اللحمة و البصل و البقدونس و صلصة الطماطم و فتات الخبز و الزيت و البيضة
•2•نخلط المكونات جيداً لحد ما تبقى قوام واحد
•3•نبدأ نحط الملح و الكمون و شوية فلفل اسود و الباربيكيا و الشطة
•4•نخلط المكونات مع بعض كويس تاني عشان التوابل لحد ما تبقى العجينة جاهزة معانا
•5•خد العجينة و ابدأ شكلها بايدك على شكل اقراص صغيرة
•6•نسخن زيت ع النار لحد ما يقدح و نبدأ نحمر الاقراص دي لحد ما تستوي
•7•نشيل الكفتة من الزيت و نحطها على المناديل عشان يتشرب الزيت الباقي في الكفتة
•8•بالهنا و الشفا يا قلبي😍😍😍
Comments